Welkom              
scroll
 
Welkom op de site van de christelijke gymnastiekvereniging DOK Ede. Heb je op of aanmerkingen over de inhoud van deze site óf wil je wat anders kwijt, stuur dan een mailtje naar info@dok-ede.nl . Deze website is "life" gegaan op 13 maart 1998. Wil je snel iets zoeken op de website , maar weet je niet hoe, klik dan op help of gebruik de zoekroutine rechts in het navigatiescherm.
Deze site is voor het laatst bijgewerkt op: 14-05-2021
   
 

Vakanties

 
 
         BELANGRIJK: Status buitenlessen Agenda
 
De weerdeskundigen zijn het niet helemaal eens met elkaar, maar het lijkt droog te blijven in Ede, dus de lessen van vandaag (vrijdag 14 mei) gaan door.
 
         Komende activiteiten Agenda Kalender
 

01 MEI
JeeCee Speeltuin Pret-dag in speeltuin de Korenbloen in Ede. Bekijk hier de flyer en geef je via deze link op. Ede

Bekijk het volledige activiteitenschema in onze agenda
 
    Kort nieuws Agenda
 
19 APR

Let op!
De meivakantie is een week korter geworden. Zie hiervoor onze vakantie agenda.


28 MRT

Goed nieuws!
Door het verzetten van de klok hebben we de lessen buiten weer aan kunnen passen, zodat er minder lessen zijn samengevoegd of ingekort. De wijzigingen in de lessen zijn in het lesrooster te vinden.
Op zaterdag blijft de les die door onze trainster Karin vd Lingen wordt gegeven, doorgaan. Dit is een les voor alle leden (met name de leden van 27 jaar en ouder) die op een leuke manier iets aan zijn/haar conditie wil doen. Aanvang tussen 09:00 en 10.00 uur, locatie: fietsenstalling achter de gymzaal aan de kerkweg, aan de Blotenberglaan.

Bovendien zullen we -omdat we niet normaal les kunnen geven- de contributie ook in april halveren. Deze contributie wordt rond de 25e van de maand geïncasseerd.

 
18
APR
Nieuwe JeeCee activiteit: speeltuin pret-dag        
 
En weer een leuke activiteit, georganiseerd door onze Jeugd Commissie (JeeCee). Deze keer voor kids van 6 tot en met 12 jaar. Op zaterdag 1 mei organiseert de JeeCee namelijk een gezellige "Speeltuin Pretdag" in speeltuin "de Korenbloem" in Ede (Korenbloemlaan 9a, 6713 DW Ede).
Voor slechts € 5,00 mag je je op die datum van 11:00 - 15:00 uur uitleven op de vele leuke speeltoestellen, terwijl lunch, snacks en onbeperkt drinken wordt verzorgd. Mooi weer is daarbij wel belangrijk, dus als je je hebt ingeschreven, hoor je de ochtend van 1 mei of het op die datum doorgaat, of dat de activiteit wordt verschoven naar de week erop (zaterdag 8 mei).
Geef je dus snel op voor deze leuke activiteit via deze link en doe het snel want vol=helaas vol.
Bekijk hier de flyer en geef je via deze link op. © JeeCee DOK
 
14
APR
Actie: leuke DOK bidon        
 
Ondanks de Corona maatregelen organiseert onze vereniging bij goed weer gezellige buitenlessen tegen een (tijdelijk) gereduceerd tarief. Ook bij deze (buiten)lessen kunnen we nieuwe leden gebruiken, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!
Gedurende de buitenlessen hebben we een speciale actie opgezet: kreeg je als aanbrenger van een nieuw lid een mooie DOK bidon cadeau, tijdelijk krijgt ook het nieuwe lid een mooie DOK bidon cadeau, waarin je straks bij mooi weer lekker drinken voor jezelf mee kan nemen.
Vraag dus vriendinnetje/vriendje mee naar gym, zorg dat zij/hij lid wordt van DOK en ontvang allebei een bidon van je trainster!
Bekijk hier het affiche. © PPC DOK
 
1
APR
Gezocht: vrijwilligers sponsor commissie
 

De JuCo (jubileumcommissie) is al enige tijd geleden begonnen met het voorbereiden van het feestjaar 2022 waarin DOK 100 jaar bestaat.
Voor de verschillende activiteiten zijn we op zoek naar mensen die activiteiten voor willen bereiden. Specifiek zoeken we mensen voor de sponsorcommissie: hen zal gevraagd worden initiatief te nemen bij het zoeken naar sponsoren die het jubileumjaar financieel kunnen ondersteunen.
Hierbij kan gedacht worden aan het benaderen van bedrijven en netwerken, bezoeken van beurzen of aanmelden bij acties.
De JuCo heeft een Bidbook gemaakt om bij de gemeente en andere organisaties subsidie aan te vragen en gelden bij bedrijven te krijgen.

Bent u of kent u iemand die de JuCo kan helpen op dit gebied?
Neem gerust contact op via jubileum@dok-ede.nl
© Bericht: Karin van der Lingen namens de Juco

 
15
FEB
Inschrijf, opzeg en mutatieformulieren        
 
In verband met de overgang naar een nieuw ledenadministratiesysteem zijn de inschrijf, opzeg en mutatieformulieren op onze website aangepast. Ze zijn nog steeds te vinden onder het kopje "Lid worden" in het menu, maar zijn nu onderverdeeld in het soort les.
Mocht het invullen niet helemaal duidelijk zijn, stuur dan een email naar ledenadmi@dok-ede.nl
© Bericht: Bestuur DOK
 
27
JAN
DOK contributie         
 

Als bestuur hebben we besloten om de leden financiële compensatie te bieden vanwege het niet doorgaan van de lessen. Dit doen we door in de maanden januari en februari slechts de helft, dus 50% van de normale contributie te incasseren. Dit doen we voor maart en april opnieuw, hoewel een groot deel van de kosten doorlopen (o.a. KNGU contributie, vergoeding van trainers).
DOK wil graag na de lockdown verder kunnen met het bieden van sport aan haar ruim 1000 leden, dus we moeten goed kijken naar wat er mogelijk is.
Als U nog vragen heeft kunt U het bestuur mailen: 
bestuurdok@gmail.com
© Bericht: Bestuur DOK

 
23
OKT
Wel les/niet les         
 
OUDERS VAN DOK LEDEN, LET OP AUB.
Omdat de tijd van loopneuzen, verkoudheid en keelpijn weer is aangebroken en er volgens de richtlijnen van de RIVM, KNGU en DOK dan het thuisblijf advies en corona-test advies geldt, kan het voorkomen dat een trainer van DOK noodgedwongen thuis moet blijven en geen buitenles kan geven. Uiteraard doen de vrijwilligers van DOK er alles aan om in dat geval een vervanger in te zetten, maar dat zal in incidentele gevallen niet altijd lukken, zeker als meer trainers een verkoudheid oplopen.
Om te voorkomen dat (jonge) kinderen dan voor niets komen, terwijl mama of papa alweer op weg naar huis is na het afzetten bij de gymzaal, wordt u dringend verzocht om bij het afzetten eerst na te gaan of er les gegeven wordt, zodat u uw kind weer veilig mee naar huis kunt nemen, mocht dat onverhoopt niet het geval zijn.
© Bericht: DOK
 
01
SEP
Vertrouwenspersoon          
 

De afgelopen tijd is er veel te doen geweest over  trainingsmethodes en misstanden binnen de topsport bij de KNGU. Trieste verhalen voor alle betrokkenen.
DOK heeft al vele jaren een vertrouwenspersoon, waar alle ouders en leden vertrouwelijk terecht kunnen met hun zorgen of klachten over niet acceptabel gedrag binnen de vereniging. Gedrag van lesgevers, leden, assistenten of andere vrijwilligers. We willen als vereniging een volkomen veilige omgeving bieden. Dus geen pesten, treiteren, dwang bij trainingen of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Op onze website www.dok-ede.nl is onder het kopje vereniging de nota Veilig sportklimaat te vinden!

Tot slot: DOK staat volledig achter de pedagogische visie van het KNGU. https://dutchgymnastics.nl/kngu/veilig-sporten/pedagogische-visie. Via de link kun je de pedagogische visie lezen.
Contactpersoon: Ineke Reidsma (06 11014851)
© Bericht: Bestuur DOK

 
06
JUL
DOK nóg beter bereikbaar         
 
Om de bereikbaarheid van DOK nóg meer te vergroten, is ons telefoonnummer gewijzigd. Vanaf nu kan je met vragen over mogelijkheden bij DOK, algemene vragen of specifieke vragen terecht via ons 06-nummer: +31 6 15593830. Hoeft het niet persé persoonlijk, dan kan je natuurlijk ook een WhatsApp berichtje sturen.
Dit telefoonnummer wordt beantwoord door één van onze vrijwilligers. Zij doet haar uiterste best om je te woord te staan, maar soms gaat privé even voor. Wij vragen hiervoor je begrip.
© Bericht: DOK
 
15
DEC
Samen de schouders eronder: vrijwilligers gezocht!!        
 
Op de DOK-dag is onze DOK-campagne "Samen de schouders eronder zetten" gestart om leden, ouders, oud-leden en belangstellende te attenderen op het feit dat onze vereniging DOK vrijwel volledig door vrijwilligers wordt gerund en dat we naarstig op zoek zijn naar uitbreiding van ons vrijwilligersbestand. Zonder vrijwilligers is er namelijk geen vereniging.
We zoeken mensen die een bepaalde taak wil uitvoeren (materiaalbeheerder, publiciteitscommissie, uitjescommissie, jury coördinator, opleidingscoördinator of sponsor commissaris), maar ook vrijwilligers die af en toe willen helpen bij de organisatie van activiteiten (los verband vrijwilligers).
Er hebben zich inmiddels al twee nieuwe vrijwilligers aangemeld, maar we kunnen er nog meer gebruiken. Samen de schouders eronder om onze vereniging drijvende te houden, want zonder vrijwilligers is er geen vereniging!.
Bekijk hier onze wervingsvideo. © Bericht: PPC.