18
FEB
1e PW 6e divisie Beekbergen  Verstuur dit bericht naar een bekende
 
De dag begon om 08:45 uur in Beekbergen met de Pupil 2 waar Elise Dekkers, Cecile Hermans, Lieke Neelen, Loïs Koorevaar en Willine Havelaar hun oefeningen mochten laten zien. De meiden hadden 17 tegenstanders, dus moesten hard aan de bak!
Cecile liet een prachtige balk oefening zien met weinig wiebels en fouten en werd daardoor 3e op balk en werd uiteindelijk 7de.
Lieke eindigde een plaatsje onder Cecile, 8e. Lieke liet een ongelofelijke mooie brug oefening zien en werd zelfs 2de op brug!
Loïs deed voor het eerst mee met regionale wedstrijden, dus het was allemaal nieuw. Ze deed het super en liet allemaal prachtige oefeningen zien en werd 13e.
Willine turnde een goede wedstrijd, zoals we altijd van haar gewend zijn, netjes en strak. Ze werd zelfs 1e op balk en dat werd beloond met een 4e plek. Helaas net naast het podium, maar alleen maar meer redenen om hard te trainen en de volgende wedstrijden op het podium te staan! Elise had wel geluk en mocht het podium opklimmen tot de 2de plek! Op sprong liet ze haar mooiste handstandplatval zien en werd ze op sprong eerste!

In de tweede ronde mochten de 9 pupillen 1 hun oefeningen laten zien. Allemaal zenuwachtig en zelfs een zieke, maar dat weerhield ze niet om te knallen vandaag! Ook hier deden weer 17 meiden mee. In de tweede ronde deden Amber van Steden, Anne Bos, Aya el Hasnaoui, Bodil Zwart, Charlotte Dollekamp, Elise van den Top, Marit Jacobs, Sophie van Roekel en Veerle Schoester mee.
Amber is een nette turnster, dus we wisten dat ze op balk haar punten kon gaan scoren. En dat deed ze, ze turnde een prachtige oefening maar moest helaas een val incasseren. Maar ondanks dat werd ze alsnog 6de en eindigde ze op een 12e plaats.
DOK heeft in deze ronde zeker weten laten zien dat ze sterke concurrentie zijn. Alle plekken van de 5de tot de 10e plek werd ingenomen door DOK.
Charlotte liet een stabiele en nette wedstrijd zien en eindigde bij alle toestellen mooi in de midden moot, ze werd 10e.

Elise heeft hard gewerkt voor sprong om een handstandplatval te kunnen doen. Zelfs een paar minuten voordat ze haar sprong mocht laten zien veranderde wij haar zweefrol nog naar een handstandplatval en dat is maar goed ook want ze liet een prachtige handstandplatval zien! Ze werd op sprong 9de en ook 9de op de ranglijst.
Sophie werd 8e. Sprong ging bij haar wat minder, maar gelukkig was daar nog de balk waar ze netjes turnde en 2de werd!
Aya liet even zien dat ook kleine meisjes mooie arabieren op zulke harde vloer kunnen turnen en werd 5de. Ze werd 7de uiteindelijk.
Veerle, ook een kleine meid, maar laat zich overduidelijk zien aan de jury. Mooi rechtop en ze straalt als ze turnt! Dat waardeerde de jury op elk toestel en ze werd 6de. Bodil, net buiten het podium, turnde een stabiele wedstrijd. Bij burg ging het helaas mis en werd daardoor 5e, zonde want ze liep hierdoor een medaille mis. Maar hopelijk kan ze dit bij de volgende plaatsingswedstrijden inhalen!
Marith onze medaille winnaar! Ze eindigde op een 3de plek en werd op zowel brug, balk als vloer 4e! En voor onze zieke Anne was er een 1e plaats! Ze besloot tocht te komen turnen en gelukkig maar want ze liet schitterende oefeningen zien. Op vloer kon de jury eigenlijk geen fouten ontdekken!

Wedstrijdronde 3 was de spannendste van allemaal, deze meisjes zijn van de zomer op selectie gekomen en dit waren hun allereerste regionale wedstrijden ooit! De instappertjes waren Elisa Wijnberger, Lotte Broekstra, Noa van Maanen, Noortje Termorshuizen, Rachel Streuper en Daphne Knijff. Gelukkig waren daar nog Femke Harkema, Liz van Wirdum en Rebecca de Groot die al wat jaartjes ervaring hebben en weet hoe het eraan toe gaat. Dat betekent trouwens niet dat de zenuwen minder waren, want dat waren ze zeker wel!
Bij de instappers waren er veel tegenstanders, namelijk 27. Dat maakte een hoop meiden nog zenuwachtiger.
Elisa was erg zenuwachtig, maar turnde haar allereerste wedstrijd prima! Ze werd 20e.
Noa heeft altijd moeite met de balk om erop te blijven staan. Waarschijnlijk brengen zenuwen haar geluk want dit keer bleef ze gewoon staan! Ze werd 9e op balk en uiteindelijk 14e over alle toestellen.
Daphne zit pas sinds 4 weken op de selectie. Dat betekende dat ze binnen een paar weken haar oefeningen uit het hoofd moest weten. Daphne heeft ontzettend haar best gedaan en eindigde als 10e . Topprestatie!

Lotte liet een mooie vloeroefening zien en turnde de rest van haar wedstrijd super netjes, dat werd beloond met een 9e plaats. Rachel turnde haar vloer- en balkoefening zo netjes dat ze 2de en 4de werd! Dat bracht haar op een 6de plaats.
Noortje zat net naast het podium, een gedeelde 4e plaats. Ook bij haar balk- en vloeroefening was niks op aan te merken, zo netjes! Volgende keer medaille plaats, goed Noortje?
Bij de jeugd waren er 19 tegenstanders. Rebecca was zenuwachtig voor balk, maar achteraf gezien was dat helemaal niet nodig geweest, want ze liet een prachtige balkoefening zien zonder te vallen en werd daardoor 2e! Na de 4 toestellen werd ze 15e. Ook Femke liet een balk oefening zien zonder vallen en werd 5de op balk. Tijdens het inturnen ging het even mis op vloer en viel ze. Gelukkig herpakte ze zichzelf snel en ging de vloeroefening goed! Ze werd uiteindelijk 10e.
Liz turnde zoals we van haar gewend zijn netjes en strak. Dat werd door de jury op elk toestel beloond en eindigde overal hoog. Dat was goed genoeg voor een 1e plaats!

Last but not least… Wedstrijdronde 4. Onze senior Jeanine van de Waal en onze jeugd 1 Isa van Brummelen en Kimberly van Kouwen. Jeanine is een senior turnster en had daarom weinig concurrentie, maar geen reden om niet haar best te doen! Ze had 6 tegenstanders. Ze turnde strak en wilde voor haarzelf het moeilijkste turnen wat ze kon. Ze werd 1e op sprong, 2de op brug, 2de op balk en 1e op vloer. Ze mocht bij de prijsuitreiking naar de 2de plek lopen en een zilveren medaille in ontvangst nemen!
De dames Isa en Kimberly hadden 22 tegenstanders. Isa liet even zien hoe netjes ze haar vloeroefening kan turnen en werd op vloer 6de. De rest van de oefeningen waren mooi netjes en stabiel en ze bleef in het midden. Ze werd uiteindelijk 18e. Kimberly ging Isa achterna bij de vloeroefening en eindigde 1 plekje eronder, namelijk 7de. De balkoefeningen van de jeugd zijn ontzettend ingewikkeld maar Kimberly nam alle risico’s. Ze werd van de 22 dames 10e!

De meiden mogen allemaal met een lach op hun gezicht terug kijken naar deze wedstrijden. Ze hebben het super gedaan. Wij, Ruby en ik, gaan de meiden klaarstomen voor de tweede plaatsingswedstrijden en hopelijk zien we nog meer medailles! De volgende keer zijn wij te zien op 1 april in Beneden Leeuwen.

© Bericht: Esmée van Gemert. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.