12
MEI
DOK kamp 13+ Verstuur dit bericht naar een bekende
 

Op vrijdag 16 juni stonden de jongens en meiden die meegingen met het ouderenkamp om 19.00 uur voor de deur. Het was meteen gezellig op ons vertrouwde stekkie 'de Wildwal' en de trampoline die meegenomen was, werd meteen gebruikt. Doordat ze elkaar allemaal al kenden waren de kennismakingsspelletjes niet nodig. Er moest gewacht worden tot het donker genoeg was voor het bosspel, dus werd de tijd gevuld met onder andere het spel "30 seconds" en andere spelletjes.

 

Toen het eindelijk donker genoeg was, werd het tijd om het bos in te gaan en de opdracht op te lossen. Eerst werd er een verhaal verteld en daaruit kwam naar voren dat er een naam gezocht moest worden. Wanneer ze een opdracht in het bos goed hadden uitgevoerd, kregen ze een letter waarmee ze uiteindelijk een hele naam konden maken. Nou, daar gingen de kampgangers, het donkere bos in. Sommigen waren bang, anderen niet. Ook een aantal personen van de leiding waren liever 'thuis' gebleven; zij vonden dat donkere bos ook niet zo fijn. De deelnemers moesten allerlei opdrachten uitvoeren, zoals lichtjes volgen, eetproeven doen en samenwerkingsopdrachten uitvoeren. Tussendoor liepen er nog een paar rare figuren door het bos met nep-kettingzagen en enge maskers en joegen de deelnemers de stuipen op het lijf. Beide groepen wisten alle opdrachten goed te voltooien en konden de naam gaan maken. Toen het bosspel afgelopen was, kreeg iedereen een broodje knakworst. Met zo weinig deelnemers en een gebouw voor 70 personen konden we het niet laten om verstoppertje te spelen. Eén rondje werden er twee, twee werden er drie en uiteindelijk zijn er ontelbaar veel rondjes verstoppertje gespeeld. Het was alweer bijna licht buiten toen we in onze slaapzak kropen. De nacht duurde twee uurtjes.

 

Zaterdagochtend om 08.00 uur was het tijd van opstaan. Leiding en deelnemers waren nog niet uitgeslapen, maar er stond ochtendgym op het programma! Daarna met z'n allen aan het ontbijt en vervolgens naar buiten. Er werden estafette spelletjes gespeeld en er werd een krachttraining gegeven in de hoop dat de kampgangers de volgende nacht een beetje meer zouden slapen. Daarna was het alweer lunchtijd. Iedereen hielp met tafeldekken en opruimen. Na de lunch moest er nog even gesprongen worden en werd iedereen een beetje moe. Er werd lekker gerust op de bank, gespeeld op de Wii en gezellig een kaartspel gespeeld. Voordat we het wisten was het tijd om te gaan eten. Er was een heel gourmet-buffet klaargemaakt, dus we zaten lang aan tafel. Na het avondeten was DE finale van het songfestival op televisie, een paar kinderen konden het écht niet missen en moesten kijken! Iedereen zat op de mat met een glaasje drinken en een schaal chips de finale te kijken. Wat een rust! Toen Nederland was geweest was de rest niet meer belangrijk en konden we starten aan de volgende activiteit: de dropping! De kinderen werden als één groep gedropt in Lunteren en samen met een paar personen van de leiding moesten ze de weg terug vinden naar de Wildwal. Helaas zijn de kinderen slim en wisten er een paar aardig de weg en er liepen nog wat mensen op straat waaraan ze de weg konden vragen. Na een uur waren ze weer terug. Er werd nog verstoppertje gespeeld en de Wii moest ook nog even aan. En ineens……was het alwéér bijna licht. Tijd om de ogen dicht te doen voor twee uurtjes! De kinderen waren niet moe te krijgen en hadden het reuze naar hun zin!

 

Zondag mochten we allemaal 'uitslapen' tot 08.30 uur. Er werd ontbeten. Vervolgens werd de laatste energie eruit gesprongen op de trampoline en de laatste spelletjes werden gespeeld. Helaas was het toen tijd om op te gaan ruimen want het gebouw werd in de laatste minuut nog even vies gemaakt met party-poppers en slagroom. Dankjewel kinders! Maar zelfs het opruimen was gezellig! Muziek aan en opruimen met z’n allen. Om precies 15.00 uur werden de laatste dozen gesloten en stonden de eerste ouders op de stoep. Een beetje héél erg moe, maar met veel tevreden gezichtjes gingen ze naar huis om de dag erna weer allemaal fris in de gymzaal te staan.

 

Dankjewel kids! Jullie hebben er weer een leuk weekend van gemaakt en wij als leiding hebben ook erg genoten van jullie!

Bekijk hier een paar foto's. © Bericht: Esmee, JeeCee. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.