11
FEB
3e voorwedstrijd Acro  Verstuur dit bericht naar een bekende
 
3e voorwedstrijd acrogymnastiek op zaterdag 11 februari 2017

Zaterdag 11 februari werd er door een deel van de acromeiden van DOK afgereisd naar Aalten. In de ochtend mocht het drietal Joylynn, Lois en Jedidjah opnieuw hun oefening op E-niveau junioren laten zien. Door een nog betere samenwerking hebben ze een betere oefening dan de vorige keer laten zien en zijn hiermee 2 punten beter uitgekomen dan een paar weken geleden. Met een tevreden gevoel kunnen ze nu weer verder oefenen met nieuwe onderdelen.

Twee blokken later mochten de meer ervaren tweetallen E-junior meedoen. Isa en Gerja waren als tweede van DOK aan de beurt en hebben een superoefening laten zien. Door een enkele tijdfout bij het laatste onderdeel zijn ze op een vijfde plek uitgekomen met 3 punten hoger dan de vorige keer! Hiermee hebben ze verdiend een plek in de oost nederlandse finale weten te bereiken op 25 Maart en mogen ze hun oefening nog verder verbeteren om nog hoger te komen.

Noa en Bodil waren in hetzelfde blok aan de beurt. Vorige wedstrijd moesten ze door ziekte helaas overslaan en ze hebben erg hard getraind om nu een goede oefening neer te zetten. Met een snelle oefening met prachtige stabiele onderdelen hebben ze iets moois laten zien. Ook zij hebben 1 tijdfout toebedeeld gekregen en daardoor kwamen ze net 1 plats onder Isa en Gerja uit. Wel hebben ze de limiet van 30 punten bepaald en zijn ze hoog genoeg geŽindigd om ook op 25 Maart op de finale te mogen staan! Gefeliciteerd meiden!

In de middag waren de senioren aan de beurt. In het tweede blok na de pauze begonnen Annelin en Anne met spanning aan hun oefening. Die liep erg vloeiend door waardoor ze onverwacht eerder uitkwamen dan normaal. De aftrek die daarvoor gegeven werd heeft hun helaas naar een twaalfde plek doen zakken. Gelukkig waren ze vorige keer erg hoog uitgekomen en waren zij op die manier direct geplaatst voor de finale.

Ilse en Evianne mochten vrij snel daarna de vloer op. Ondanks enorme spierpijn van eerdere sportactiviteiten en zelfs een milde polsblessure van de onderpartner werd er een fantastische oefening gedraaid waarmee ze hun optreden van vorige keer duidelijk overtroffen. De verbeterde choreografie heeft daar ook deels aan meegewerkt. Zij staan op dit moment op de lijst als tweede reserve voor de finale.

De drie koppels die al direct zijn geplaatst voor de finale hebben nu nog 6 hele weken om te oefenen voor de finale en gaan daar hard mee aan de slag.

© Bericht: Carla Reidsma. ģ Reacties: schrijf in ons kwetterboek.