01
APR
Plaatsingswedstrijd rhönrad  Verstuur dit bericht naar een bekende
 

Donderdag 30 maart 19.30 uur, raderen laden aan de Ridderhof, de eerste voorbereiding voor de deelname aan de wedstrijd aanstaande zaterdag. Vrijdagmiddag 31 maart rijden Koert en Karin richting Wildervank om rustig met de aanhangwagen de lange afstand te kunnen overbruggen. ’s Avonds afladen bij de Sporthal en helpen met de zaal inrichten, want zaterdagmorgen om 8.00 uur moet alles klaar staan voor de districtswedstrijd 2017 rhönradturnen Oost. DOK doet dit jaar mee met 20 deelnemers.

In de eerste ronde geen deelnemers, dus de trainers kunnen even rustig op gang komen. Want naast hun taak als trainer hebben ze nog neventaken als lid van de district technische commissie of het jurypanel. De tweede ronde is voor de niveaus 4, 3 en 1, met 2 deelnemers in niveau 1, 1 deelnemer in niveau 4 en 4 deelnemers in niveau 3. Machteld van der Eijk vangt de leden bij het rechtuit turnen en Saskia van Bruxvoort bij het spiralen.

Hierna volgt de prijsuitreiking: Yara van der Molen is eerste bij junior 1 op nivo 4, Davine Kuiper is eerste bij jeugd op nivo 3, Naomi de Vries tweede en Gerdien Jansen derde bij junior 1 op nivo 3 en Catherine van Eck wordt tweede bij junior2 op nivo 3. Marije Hamminga krijgt de gouden medaille bij junior 1 op nivo 1 en Mei-yu de zilveren medaille bij junior 2 op nivo 1.

In de derde ronde (niveaus 5 en6) 5 deelnemers in niveau 5 en 3 deelnemers in niveau 6. Hierbij mogen Koert van der Lingen en Saskia de leden door de disciplines heen helpen. Waarbij de ene keer mentale ondersteuning voldoende is, maar een andere keer ook gevangen moet worden.

De laatste ronde (niveau 7) 6 deelnemers. In deze ronde staan Sharon en Esther Saskia bij als assistenten bij de verschillende disciplines.

Om 17.30 is de prijsuitreiking van de laatste 2 ronden. Laura Kooiker wordt eerste bij instap op nivo 7, Noor de Nijs eerste, Sharona van der Biezen tweede, Rozemarijn Gommer derde en Vera van den Heuvel vierde bij pupil op nivo 7, Esmee Tombroek wordt tweede bij jeugd op nivo 7. Esther de Jong wordt tweede bij junior 2 op nivo 6. Roxy Thomas wordt derde en Nadia el Bakkali el Ammari wordt vierde bij jeugd op nivo 5, Majdouline el Bouhlali wordt tweede bij junior 1 op nivo 5, Kayleigh Duursma krijgt de gouden medaille en Charlotte van Doorn de zilveren medaille bij junior 2 op nivo 5.

Met 17 medailles op de 20 deelnemers een hele prestatie.

Daarna staan veel leden en ouders klaar om de raderen weer op te laden.

Na een lange dag weer een lange reis naar huis, waar we om 22.15 uur de raderen weer af kunnen laden en in de berging zetten. Hiervoor komen gelukkig nog wat leden en ouders van huis om te helpen. Nog even de aanhangwagen wegbrengen en dan genieten van een rustig vervolg van het weekend.

© Bericht: Karin van der Lingen. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.