01
APR
45 medailles voor DOK  Verstuur dit bericht naar een bekende
 

Het weekeinde van 1 april was het drukste weekeinde voor DOK. Het klinkt als een grap maar dat is het zeker niet, het werd ook 1 van de meest succesvolle seizoenen van DOK

 

DOK reisde met de rhönrad leden af naar Wildervank. Dit is in het verre Groningen maar DOK is niet voor niets gegaan. Van de 20 deelnemers wonnen 17 DOK turners een medaille.

Goud was er voor Yara van der Molen, Davine Kuiper, Marije Hamminga, Laura Kooiker, Noor de Nijs en Kayleigh Duursma. Het zilver werd omgehangen bij Naomi de Vries, Mei-Yu van Bruxvoort, Catherine van Eck, Sharona van der Biezen, Esmee Tombroek, Majdouline el Bouhlali, Charlotte van Doorn en Esther de Jong. Tenslotte wonnen Gerdien Jansen, Rozemarijn Gommer en Roxy Thomas brons.

 

In Beneden Leeuwen stond de tweede plaatsingswedstrijd van de 6e divisie op het programma. Ook hier veel medailles voor DOK. Goud was er voor Melissa Heij, Marith Jacobs en Elise Dekkers. Knappe zilveren medailles waren er voor Jeanine van der Waal en  Laura Wolters. De bronzen medailles waren er voor Rachel Streuper en Veerle Schoester.

 

Onze trampolinespringers hadden de twee plaatsingswedstrijd in Apeldoorn. Ook hier nieuwe successen ten aanzien van de eerste wedstrijd. Dokker Serra Suurendonk won het goud, Hannah Kooiker het zilver en ook voor Daraleine Schaap was er zilver. Bij het synchroon springen (met twee springers tegelijk) was er een prachtige gouden medaille voor Hannah Kooiker en Elke Vermij

De DOK heren reisden af naar Harderwijk, daar stonden de toestelfinales op het programma. De heren hadden zich door voorwedstrijden al weten te plaatsen voor deze finale. Alle heren van DOK hadden een plek in deze finale weten te verdienen. Negen heren konden medailles verdienen en acht heren is dit ook één of meerdere keren gelukt. Lars Balint en Sam Onnink wonnen beiden vier medailles, Lodewijk Waanders won er 3, twee medailles gingen naar Robbin Kruizinga en Julian Schimmel, Jip Koudijs, Ramon de Zeeuw en Tim Terpstra wonnen er alle drie eentje.

 

Wat een dag: DOK is supertrots op alle turners en op alle trainers.
© Bericht: Astrid Groeneveld. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.