Welkom              
scroll
 
welkom op de site van de christelijke gymnastiekvereniging DOK Ede. Heb je op of aanmerkingen over de inhoud van deze site óf wil je wat anders kwijt, stuur dan een mailtje naar info@dok-ede.nl of neem een kijkje in het kwetterboek en laat daar een berichtje achter (je kunt daar natuurlijk óók lezen wat anderen hebben geschreven). Deze website is "life" gegaan op 13 maart 1998. Wil je snel iets zoeken op de website , maar weet je niet hoe, klik dan op help of gebruik de zoekroutine rechts in het navigatiescherm.
   
 

 Vakanties

 
 
Komende activiteiten Agenda Kalender
 
21 AUG
DOK Einde zomervakantie, start van alle DOK lessen Welkom
16 SEP
DOK Start Grote Clubactie Ede
23 OKT
DOK Open lesweek (van 23-10-2017 t/m 28-10-2017) Ede
25 NOV
JC Sinterklaasfeest Volgt
16 DEC
TC DOK-dag (Interne wedstrijden) de Peppel
 
23
SEP
DOK Gyminstuif              
 
Zaterdag 23 september was het weer zover: na weken voorbereiding, de nodige publiciteit op internet, facebook en nieuwsbrief en vervoer van toestellen werd sporthal de Peppel weer omgetoverd tot een waar gymnastiek- en turnpaleis. Grote trampoline, klim en klautermateriaal, rhönraderen, acrogymhoekje, jazzdans hoekje, step- en fietsmateriaal en natuurlijk de opblaasbare strormbaan stonden klaar om de deelnemers een leuke en gezellige middag te bezorgen. Helaas viel de belangstelling in tegenstelling tot andere jaren wat tegen, maar het mooie weer buiten zal daar ongetwijfeld mede oorzaak van zijn. Toch bereikte ons ook berichten dat niet iedereen op de hoogte was van deze activiteit, dus als u bij deze groep hoort: schrijf u dan snel in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, zodat u onze leuke activiteiten niet nog eens mist. Het was weer een gezellige boel in de sporthal, dus de leden (en niet leden) die er wél waren, hebben zich prima vermaakt. Alle vrijwilligers, weer hartelijk bedankt voor jullie hulp!!
Bekijk hier een paar foto's, of hier de hele serie © Foto's: Alex Beukhof - www.NicePhotos.nl © Bericht: webmaster. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
20
SEP
Grote Clubactie              
 
Zoals in onderstaand bericht te lezen is, doet ook DOK mee met de Grote Clubactie, om geld bij elkaar te sprokkelen zodat we nét even iets meer kunnen doen voor onze leden in de vorm van activiteiten en extra toestellen.
In het kader van deze actie stond afgelopen woensdag 20 september meiden van de wedstrijdles en de dansafdeling van DOK een grote verrassing te wachten: niemand minder dan Jochem van Gelder en Stan van den Dobbelsteen bezochten de les vergezeld met een cameraploeg én een Grote Clubactie taart.
   
  
Beide heren hebben bovendien een poging gedaan om een heuse koprol op de mat te doen, onder luide aanmoediging en aanwijzingen van de aanwezige kids. Een mooie start van de Grote Clubactie bij DOK.
© Bericht: Webmaster DOK. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
15
SEP
Grote Clubactie              
 
Net als andere verenigingen probeert ook DOK de kosten voor het lidmaatschap laag te houden, ondanks het feit dat de subsidies vrijwel tot nul zijn gedaald en de kosten voor de huur van de gymzalen in Ede jaarlijks stijgen. De vergoedingen voor de lesgevers zijn al jaren gelijk gebleven en andere vrijwilligers bij DOK, zoals bestuursleden en commissieleden van PPC, JC, RC en CTL doen hun werk gratis (maar met veel voldoening). Gelukkig kan DOK haar hoofd prima boven water houden, maar speciale dingen zoals specifieke turntoestellen (er is alleen een standaard inrichting beschikbaar in de zalen), leuke activiteiten zoals gyminstuiven, onderlinge wedstrijden en een 2-jaarlijkse uitvoering moeten bekostigd worden uit inzamelingsacties en sponsoring.
Om die reden doet DOK jaarlijks mee met de Grote Clubactie. Dankzij de inzet van (hopelijk weer) een groot aantal DOK leden, hoopt DOK geld in te zamelen voor bovengenoemde activiteiten. Lees deze brief aandachtig en ga vanaf de startdatum (a.u.b. niet eerder) bij buren, vrienden, familie langs om loten te verkopen voor deze Grote Clubactie. De lotenKOPERS kunnen mooie prijzen winnen (hoofdprijs € 100.000,-), maar de lotenVERKOPERS die de meeste loten hebben verkocht, kunnen er een Bart Smit bon mee winnen en niet onbelangrijk: € 2,40 per lot gaat naar DOK!! Doe dus mee en help DOK aan extra inkomsten!!
Bekijk hier de ledenbrief. © Bericht: organisatie DOK. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
01
SEP
Instagram              
 
Naast andere sociale media zoals onze website, Facebook en Twitter is DOK sinds kort ook te vinden op Instagram. De turnafdeling, de dansafdeling, de rhönradafdeling, de acro afdeling én de springgroepen hebben elk hun eigen Instagram pagina, waar heel regelmatig uploads te vinden zijn van volgers.
Wil jij op de hoogte gehouden worden van wetenswaardigheden van één van deze groepen van DOK, geef je dan op als volger van de Instagram pagina's dok_ede_turnen, dok.dancecrew.ede, rhonrad.dok, dok_ede_acro of springgroep_dok_ede.
Uiteraard blijft het ook mogelijk je te abonneren op onze maandelijkse nieuwsbrief of te kijken op onze website.
© Bericht: Webmaster DOK. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
21
AUG
Nieuw DOK lesrooster              
 
DOK krijgt klachten dat er een verouderd rooster op de site staat. Dat is niet het geval; afgelopen weekend is het meest actuele rooster geplaatst. Het KAN echter zijn dat het oude rooster nog in het geheugen van je browser staat van een eerder bezoek aan onze site. Door "Refresh" of "Ververs" te kiezen in het menu van je browser (of op het refresh symbooltje te klikken) wordt als het goed is wel de juiste versie geladen. Linksboven op het rooster moet bij "Laatste wijziging" de datum 18-08-2017 staan. Een tip van Rini Ruitenschild: druk op CTRL + F5
© Bericht: Webmaster DOK. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
07
JUL
Reactie van een ouder op de uitvoering              
 
Afgelopen zaterdag hebben we kunnen genieten van een fantastische show. Alle leden van DOK hebben laten zien wat ze in huis hebben en dat was niet gering. Elk jaar denk je: kan het beter? Dit jaar overtrof alle voorgaande uitvoeringen. Een lust om naar te kijken. We hebben ons geen moment verveeld. Het is zo leuk om te zien wat alle groepen kunnen en dus hebben geleerd met dank aan de leiding. Zowel de kleintjes als de hele groten. Met de benen op de grond of zwevend door de lucht. Veel mensen hebben genoten van het gebodene. Iedereen die hier aan heeft meegewerkt, en dat zijn er een heleboel, heel erg bedankt voor de fantastische middag en avond. Het heeft vast veel zweetdruppels gekost, maar het was het helemaal waard. Of het volgende keer nog beter kan? Laten we nog maar lekker genieten van deze show. En we kunnen nog nagenieten door de dvd te kopen. Onze kinderen kunnen niet wachten. Een enthousiaste ouder.
Reactie DOK: fijn om te horen Johan en een extra opsteker voor alle vrijwilligers bij DOK!!
© Bericht: Johan van Markesteijn. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
04
JUL
DOK heeft 1000 leden               
 
 
Nog net voor de laatste les en de welverdiende zomervakantie mocht DOK het 1000ste lid inschrijven: Casper de Rooij was de gelukkige, die als beginnende trampolinespringer verwelkomt mocht worden. Casper: van harte welkom bij DOK en veel plezier op de les!
© Bericht: PPC. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
02
JUL
Foto's avondshow DOK op Wereldreis               
 
Had je geen vliegticket voor de middagvlucht, maar wél voor de avondvlucht, dan heb je ook van een mooie show kunnen genieten. Helemaal op elkaar ingespeeld na de middagvlucht, verliep de tweede vlucht nog nét iets soepeler. Geweldig dat enthousiasme van deelnemers, vrijwilligers en publiek.
Lees hier het verslag van een ondeskundige vader, bekijk hier een paar foto's, of hier de hele serie © Foto's: Alex Beukhof - www.NicePhotos.nl © Bericht: Facebook. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
02
JUL
Foto's middagshow DOK op Wereldreis               
 
Zaterdag meegevlogen met DOK Airways op Wereldreis? Dan kan je hier een paar foto's bekijken van de prachtige reis, We hebben heel wat landen bezocht en de reizigers hebben zich prima vermaakt.
Bekijk hier een paar foto's, of hier de hele serie © Foto's: Alex Beukhof - www.NicePhotos.nl © Bericht: Facebook. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
01
JUL
DVD DOK uitvoering               
 
Van de uitvoering van DOK die is gehouden op zaterdag 1 juli in sporthal 'de Peppel', zijn opnames gemaakt door een Freelance cameraman. Deze opnames kunt u bestellen zodat u de uitvoering nog eens terug kunt zien.
Een DVD kost € 7,50. Wanneer u de show op een blu-raydisc wilt hebben betaalt u €10,00.

U kunt een bestelling plaatsen door een mail te sturen naar DVDuitvoering2017@dok-ede.nl . Hierin zet u of u de middag of avondshow wilt hebben, DVD of blu-ray disc én uw telefoonnummer. Wij zullen u mailen wanneer en waar uw bestelling klaar ligt! U betaalt contant wanneer u de DVD komt afhalen!

Wacht niet te lang met bestellen. in verband met de vakantie kunt u uiterlijk donderdag 6 juli uw bestelling doorgeven! 

© Bericht: VOCU. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
28
JUN
Sponsoren DOK uitvoering               
 
Op zaterdag 1 juli organiseert onze vereniging haar 2-jaarlijkse uitvoering in sporthal de Peppel in Ede. De voorbereidingen voor deze uitvoering zijn al in volle gang en één van de belangrijkste puntjes is het in toom houden van de kosten (zaalhuur, toestelvervoer, huur geluid & licht, eten en drinken voor alle vrijwilligers, huur portofoons en ga zo maar door). Omdat die kosten niet allemaal door onze vereniging (en met de entree gelden) is op te brengen, hebben we gelukkig een aantal sponsoren die een bijdrage leveren. De eerste sponsoren zijn binnen....hartelijk dank!! Sponser van de uitvoering worden: info@dok-ede.nl
Gastouder Anja Ede    

        
 
Klik op het logo om naar de website van de betreffende sponsor te gaan. Deze sponsoren Dokken voor DOK.
© Bericht: VOCU. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
24
JUN
DOK Movements            
 
Zaterdag 24 juni presenteerde de dansafdeling van DOK zich op fantastische wijze aan het publiek tijdens de dansshow "Movements" in theater de Reehorst. In een vlot lopende show kwamen alle dansgroepen onder leiding van de trainsters van DOK voorbij om hun ingestudeerde dansen aan het publiek te tonen.
Dansen in verschillende stijlen, met ook verschillende soorten muziek zorgden ervoor dat het publiek zich geen moment hoefde te vervelen en getuige de enthousiaste reacties werd de inzet van de leden enorm gewaardeerd.
Dankzij de inzet van de trainsters onder leiding van Kirsten en de vele vrijwilligers kan terug gezien worden op (weer) een fantastische show.
Leiding en vrijwilligers Iedereen enorm bedankt, deelnemers fantastische gedaan en publiek: fijn dat u er was!
Bekijk hier een paar foto's, of hier de hele serie © Foto's: Alex Beukhof - www.NicePhotos.nl © Bericht: Facebook. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
10
JUN
Wedstrijden instap Bennekom            
 
Naast de onderstaande toestelkampioenschappen in Ede en de NK Rhönrad in Krimpen aan de Ijsel was DOK nog op een derde wedstrijd actief. In Bennekom deden een aantal instappers mee met hun (voor de meesten) eerste wedstrijd. Fantastisch om te zien hoeveel spanning deze meiden hebben voor de wedstrijd, maar ook hoeveel plezier!
© Bericht: Jantine van der Meiden. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
10
JUN
Yara 2e op NK Rhönrad            
 

Afgelopen weekend, op zaterdag 10 juni, was het eindelijk zover. Yara van der Molen van de Rhönradselectie van DOK mocht onder begeleiding van Saskia van Bruxvoort meedoen aan het NK Rhönrad Turnen  in Krimpen aan de IJssel.
Voor Yara was dit best een overwinning. Vorig jaar was ze vlak na een super goed geturnde plaatsingswedstrijd ten val gekomen. Door een dubbele armbreuk was ze maandenlang uit de running en miste ze het NK R
hönrad Turnen 2016. Maar na lang knokken behaalde ze dit jaar de limiet voor het NK op Niveau 4 (junior 1).
 
Tijdens de plaatsingswedstrijden eerder dit jaar had Yara haar tegenstanders Ilana Bezemer en Xenia Suters van KDO Krimpen ontmoet en ze wist dat dit gezellige meiden, maar ook geduchte tegenstanders waren.
Lees hier verder © Bericht: Kitty van der Molen. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.

 
10
JUN
Toestelkampioenschappen 't Riet Ede            
 
DOK mag terugkijken op succesvolle toestelkampioenschappen in sporthal 't Riet. Deze kampioenschappen zijn de laatste wedstrijden van het seizoen en werden deze keer georganiseerd door DOK. Op de valreep, want het leek er in eerste instantie op dat geen andere verenging zin/tijd had om deze wedstrijden te organiseren. Gelukkig kon DOK wel voldoende vrijwilligers op de been krijgen om deze leuke wedstrijden te organiseren.
In wedstrijd 1 mochten Laura Wolters en Valesca Adriaens de dag beginnen voor DOK. Laura mocht een zilveren medaille ophalen op het toestel balk en Valesca een gouden plak voor sprong!
Ook in de 2e ronde weer 3 medailles voor DOK !! De jarige Alisha mocht met een bronzen medaille voor sprong naar huis. Fleur en Eva verdienden de zilveren medaille, beiden op de balk ! En dit allemaal met wel 40-50 tegenstanders!!! Ook Thirza, Crista, Hannah, Marije, Demi, Sharon, Naomi, Sterre, Iris en Jannieke draaiden allemaal nette oefeningen. Sommigen helaas net naast het podium.
In de 3e ronde vielen we weer in de prijzen! Brons voor Marlou op sprong en zilver voor Shanti op sprong en brons op balk en ook in de 4e ronde mochten we bijna 20 medailles in ontvangst nemen.....een succesvolle dag dus voor DOK.
Bekijk hier een paar foto's, of hier de hele serie © Foto's: Alex Beukhof - www.NicePhotos.nl © Bericht: Facebook. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
30
MEI
DOK kamp 13+              
 
Het DOK kamp voor leden van 13+ is achter de rug en volgens mij hebben de deelnemers zich prima vermaakt. Misschien dat de enthousiaste verhalen van de deelnemers andere leden motiveren om volgend jaar ook mee te gaan met dit fantastische kamp.
Inmiddels zijn er een aantal foto's geplaatst op onze website. Ga naar
www.dok-ede.nl, kies "Fotoalbum", "2011 - 2020", daarna voor "2017" en bekijk de foto's in het mapje "DOK kamp 13+".
Lees hier verder of ga hier naar de foto's van het kamp © Bericht: Esmee JeeCee. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
01
MEI
De JeeCee organiseert twee DOK kampen              
 
Veel leden zitten er al met smart op te wachten: het jaarlijkse DOK kamp. Dit jaar organiseert de JeeCee niet één maar twee DOK kampen. Het eerst is het kamp aan de beurt voor leden van 13 tot en met 16 jaar. Dit kamp wordt gehouden in het weekend van 12, 13 en 14 mei in "de Wildwal" te Lunteren en leden kunnen zich vanaf dinsdag 18 april om 18:00 uur inschrijven via onze website. Zodra het maximum aantal deelnemers is gehaald, wordt de inschrijving weer gesloten, dus zorg dat je snel reageert, want vol is écht vol.
In het weekend van 16, 17 en 18 juni wordt vervolgens het kamp voor leden van 8 t/m 12 jaar georganiseerd. Ook dit kamp vindt plaats in "de Wildwal" te Lunteren. Inschrijving voor dit kamp start op maandag 1 mei om 18:00 uur en ook hier sluit de inschrijving zodra het maximum aantal deelnemers is behaald......vooral dit kamp loopt snel vol, dus het is zaak er op tijd bij te zijn.
Ga gezellig mee op één van de DOK kampen en schrijf je in. Vragen: jc@dok-ede.nl
Bekijk hier het affiche voor het kamp 13 t/m 16 jaar, hier die van het kamp 8 t/m 12 jaar of schrijf je hier in voor het kamp. © Bericht: JeeCee. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
27
APR
Stuur Sven een beterschapskaartje                  
 
Nog vóór de demonstratie van de springgroep kon beginnen, was het voor Sven helaas alweer afgelopen. Door een ongelukkige val tegen de minitramp tijdens het inspringen liep Sven op beide knieën behoorlijke open wonden op, waar zelfs een doorgewinterde ex-trainer de kriebels van kreeg. En niet alleen deze ex-trainer, maar ook de opgetrommelde EHBO'ers waren er van onder de indruk en riepen snel versterking op van een ambulance. Na flink te zijn ingepakt met verband op beide knieën, heeft Sven ons moeten verlaten om zich in het ziekenhuis te laten behandelen. Hoewel niet uit eerste hand, heb ik begrepen dat de schade behoudens de nodige hechtingen lijkt mee te vallen, maar springen zit er voorlopig even niet in voor Sven.
We denken dat Sven het heel leuk zou vinden wanneer hij wat beterschapskaartjes ontvangt om hem een hart onder de riem te steken. Doe jij mee? Stuur je kaartje dan naar Sven van Bruxvoort, Rousseaustate 17, 6716 SH te Ede.
© Bericht: webmaster. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
27
APR
Demo's Koningsdag              
 
Met de nodige donkere wolken op ons netvlies heeft DOK op de afgelopen Koningsdag toch zonder noemenswaardige regenbuien een fraaie demo springen, acro en jazzdance kunnen neerzetten op het marktplein in Ede. Hoewel het er in eerste instantie dus niet naar uitzag (bekijk straks de eerste foto maar eens), bleef het droog en mede daardoor was er veel belangstelling vanuit het publiek voor de verrichtingen van de Dokkers.
De demo begon met een tweetal mooie dansen van de dames van jazzdance in hun pas gelanceerde mooie sweaters. Twee dames van de acroles lieten vervolgens hun oefening zien op de matjes die daarvoor neergelegd waren. Tenslotte liet de springgroep een hele mooie demo zien op minitramp en tumblingbaan, waarbij de salto's, schroeven, dubbele salto's en zelfs tsukahara's niet van de lucht waren. Omdat DOK maar liefst anderhalf uur mochten vullen, werden deze demonstraties vervolgens nog een paar keer herhaald. Gezien de reactie van het publiek was het beslist de moeite waard, leuk dat DOK zich op deze manier weer "in de kijker" heeft gespeeld. Allemaal bedankt weer voor jullie inzet en enthousiasme.
Bekijk hier de foto's van deze middag. © Bericht: webmaster. © Foto's: Alex Beukhof - www.NicePhotos.nl ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
22
APR
De voorjaarsschoonmaak              
 
Met het voorjaar in de bol (koud, maar gelukkig droog) hebben maar liefst 11 dokkers afgelopen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken om de DOK garage weer netjes op te ruimen. In deze garage staan spullen van de JeeCee, de PPC, de RC en het archief opgesteld en na een lange periode van activiteiten was het wel weer eens nodig om een en ander door te spitten, te sorteren, weer netjes weg te leggen, maar vooral ook weg te gooien.
Vrijwilligers van de verschillende commissies moesten eerst wel weer een geparkeerde auto laten verwijderen, maar daarna konden de werkzaamheden beginnen; de meeste spullen werden naar buiten gebracht, gesorteerd, uitgezocht en weer netjes terug gelegd. Een hele aanhanger vol met spullen die niet meer gebruikt werden, werd vervolgens naar de ACV gereden, om daar afgevoerd te worden. De garage ziet er weer piekfijn uit!
© Bericht: webmaster. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
08
APR
Springwedstrijden DOK               
 
Zaterdag 8 april jongstleden zijn de jaarlijkse DOK springwedstrijden gehouden in Sporthal de Peppel. Verdeeld over drie wedstrijdblokken hebben ruim 350 DOK leden hun kunsten laten zien op mat, minitramp en sprong, onder toeziend oog van de jury en een groot aantal ouders, oma's en opa's op de tribunes.
Het is elk jaar weer een fantastisch gezicht om de leden aan het werk te zien en op veel gezichten was de spanning af te lezen, ondanks het feit dat het voor sommigen niet de eerste wedstrijd was.
Dankzij een grote groep vrijwilligers (teltafel, catering, toestelvervoer, jury, ehbo, geluid, assistenten) werd de wedstrijd exact volgens schema afgewerkt en liep alles lekker vlot door. Ook dit jaar weer hele leuke wedstrijden.
Bekijk hier een paar foto's of hier de hele serie. © www.NicePhotos.nl © Bericht: webmaster. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
01
APR
45 medailles voor DOK               
 

Het weekeinde van 1 april was het drukste weekeinde voor DOK. Het klinkt als een grap maar dat is het zeker niet, het werd ook 1 van de meest succesvolle seizoenen van DOK.
DOK reisde met de rhönrad leden af naar Wildervank. Dit is in het verre Groningen maar DOK is niet voor niets gegaan. Van de 20 deelnemers wonnen 17 DOK turners een medaille.
Goud was er voor Yara van der Molen, Davine Kuiper, Marije Hamminga, Laura Kooiker, Noor de Nijs en Kayleigh Duursma. Het zilver werd omgehangen bij Naomi de Vries, Mei-Yu van Bruxvoort, Catherine van Eck, Sharona van der Biezen, Esmee Tombroek, Majdouline el Bouhlali, Charlotte van Doorn en Esther de Jong. Tenslotte wonnen Gerdien Jansen, Rozemarijn Gommer en Roxy Thomas brons.
Lees hier verder. © Bericht: Astrid Groeneveld. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.

 
01
APR
Plaatsingswedstrijd rhönrad               
 

Donderdag 30 maart 19.30 uur, raderen laden aan de Ridderhof, de eerste voorbereiding voor de deelname aan de wedstrijd aanstaande zaterdag. Vrijdagmiddag 31 maart rijden Koert en Karin richting Wildervank om rustig met de aanhangwagen de lange afstand te kunnen overbruggen. ’s Avonds afladen bij de Sporthal en helpen met de zaal inrichten, want zaterdagmorgen om 8.00 uur moet alles klaar staan voor de districtswedstrijd 2017 rhönradturnen Oost. DOK doet dit jaar mee met 20 deelnemers.
In de eerste ronde geen deelnemers, dus de trainers kunnen even rustig op gang komen. Want naast hun taak als trainer hebben ze nog neventaken als lid van de district technische commissie of het jurypanel.
Lees hier verder. © Bericht: Karin van der Lingen. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.

 
01
APR
1 april: 12 nieuwe DOK vrijwilligers               
 

Jammer genoeg was de mededeling over 12 nieuwe vrijwilligers bij DOK een 1 april grap. Jammer genoeg, want de wens bij DOK om er een aantal vrijwilligers bij te krijgen, is beslist GEEN 1 april grap!!!! Vrijwilligers voor een bestuursfunctie, de Pers en Publiciteit Commissie of gewoon voor hand- en spandiensten bij grote activiteiten als wedstrijden of uitvoeringen zouden zeer welkom zijn, want sommige vrijwilligers hebben nu wel erg veel taken bij DOK en taken als wedstrijdsecretariaat, materiaal beheer of sponsor coördinator blijven nu helaas liggen!!
Binnenkort gaan een aantal vrijwilligers om tafel zitten om tijdens een brainstormvergadering te bedenken hoe we ouders en leden enthousiast kunnen maken voor een rol (of rolletje) bij DOK, want écht: vele handen maken licht werk!!
© Bericht: Webmaster. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.

 
25
MRT
DOK vrijwilligersavond                 
 
Een vereniging als DOK maakt dankbaar gebruik van een groot aantal vrijwilligers die een beetje vrije tijd (sommigen meer dan een beetje) beschikbaar stellen om de vereniging draaiende te houden. Commissies als Commissie Technische Leiding (CTL), redactiecommissie (RC), Pers en Publiciteit Commissie (PPC), jeugdcommissie (JeeCee), bestuur kunnen niet zonder die inzet, want overal betaalde krachten neerzetten zou een verhoging van de contributie van zeker 500% noodzakelijk maken. Dat DOK dus blij is met deze vrijwilligers zal duidelijk zijn en op meerdere momenten laten ze dat ook merken en zeg nou eerlijk: een beetje waardering is altijd leuk. Ook dit jaar heeft het bestuur een vrijwilligersavond georganiseerd, deze keer bij bowlingcentrum Groeneveld in Ede. Na ontvangst met een drankje konden de bowlingschoenen worden aangetrokken en in 3 groepen werd de bowlingbaan onveilig gemaakt. Uiteraard kwam ook hier de competitiedrang bij sommigen boven drijven. Na het bowlen mochten we aanschuiven aan de klaargemaakte tafels, om lekker te eten tijdens de gourmet. Al met al een geslaagde avond....volgend jaar nog meer vrijwilligers die gezellig aanschuiven??
Bekijk hier de foto's © Bericht: webmaster. © Foto's: www.NicePhotos.nl ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
25
MRT
nijntje diplomering                 
 
Na het vele oefenen op balgevoel, evenwicht, klim- en klauteren, rollen en hangen was het gisteren hét moment om het nijntje beweegdiploma te halen. In de sporhal in Kernhem was de zaal vol gelegd met allerlei nijntje attributen en de kinderen moesten aan leiding en ouders laten zien dat ze alle facetten van het nijntje beweegprogramma "onder de knie hadden".
Alle kinderen deden hun uiterste best, maar gelukkig was er niet alleen spanning op de gezichtjes te zien, maar ook plezier; gymmen bij DOK is goed, gezond maar ook gezellig.
Na afloop konden alle kinderen het felbegeerde nijntje diploma in ontvangst nemen....van harte gefeliciteerd en op naar deel 2 van het programma.
Bekijk hier de foto's © Bericht: webmaster. © Foto's: www.NicePhotos.nl ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.
 
11
MRT
PW trampoline springen Ruurlo                 
 
De trampolinespringers van DOK moesten afreizen naar Ruurlo voor de 1e plaatsingswedstrijd voor het NK. Daar hebben de deelnemers van DOK goede zaken gedaan. Elke Vermeij en Hanna Kooiker werden met hun synchroon oefening knap 1e. Ook Doraleine Schaap mocht het podium op, het zilver was voor haar. Hier was de bronzen medaille voor Gerlieke Schaap, die daar erg blij mee was. In Ruurlo ook een vervelende vierde plaats voor Serra Suurendonk.
Lees hier een bijdrage van Serra Suurendonk of bekijk hier de foto's © Bericht: Astrid Groeneveld. © Foto's: Gerlieke Schaap ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
11
MRT
2e PW meisjes/dames 5e divisie Ede                 
 
De zaterdag van 12 maart was een drukke dag voor de DOK. In sporthal De Peppel organiseerde de onze vereniging de 2e plaatsingswedstrijd van de vijfde divisie. DOK begon de dag goed met goud voor Puck den Boer en tweemaal zilver voor Novalee Deuning en Lotte Hartland. Daarna bleef DOK in de prijzen vallen. Er was ook goud voor Fleur den Boer en Eva van Wijngaarden. Beide dames lieten zien dat 10 centimeter helemaal niet te smal is om op te blijven staan. DOK ging er tenslotte nog met 3 bronzen medailles vandoor: Tirza de Jong, Jannieke Meijer en Naomi Kats werden alle drie derde. Super. Twee dames zagen de medaille net voor hun neus weggekaapt, er waren zure vierde plaatsen voor Kaylee Folmer en Jade Onderstal.
Bekijk hier een paar foto's of hier de hele serie. © Bericht: Astrid Groeneveld. © Foto's: www.NicePhotos.nl ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
06
MRT
DOK vrijwilligers in het zonnetje                 
 
Op de afgelopen jaarvergadering was er, naast de normale agendapunten als jaarverslagen, financieel jaaroverzicht en het beleid van de diverse commissie en bestuur voor 2017, ook tijd ingeruimd om een aantal vrijwilligers in het zonnetje te zetten.
Enkele commissieleden en lesgevers mochten een jubileum vieren, terwijl Esmee van Gemert een pluim (en kipnuggets) kreeg voor haar inzet voor DOK.
Carla Reidsma, Nicole Oudsten en Dicky Roelofs werden als dank voor hun vele vrijwilligerswerk benoemd tot Sterlid van onze vereniging. Als laatste was Jojanneke van der Boom aan de beurt, die voor haar vele werkzaamheden door de ledenvergadering benoemd werd tot Lid van Verdienste. Allen van harte gefeliciteerd en vooral dank voor de vele vrije uurtjes die jullie in onze vereniging steken.
Zonder vrijwilligers is onze vereniging namelijk geen v-e-r-e-n-i-g-i-n-g en we hebben mensen als jullie hard nodig!
Lees hier verder. © Bericht: webmaster. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
25
FEB
DOK in de SchatKids           
 

Zaterdag 25 februari gingen we met 20 kinderen naar SchatKids. Een supergaaf overdekt speelparadijs. De eerste kinderen stonden al voor 10 uur klaar om te komen spelen. Om 12 uur werd er een pauze ingelast voor patat en een snack. Ook konden ze altijd bij ons terecht voor ranja. Nadat de patat op was moest de JeeCee ook mee de ballenbak in en mee het springkussen op. De kinderen hebben lekker gespeeld tot alle wangetjes rood gekeurd waren! Net voordat ze naar huis gingen kregen ze ook nog een ijsje. De kinderen hebben zelfs zoveel gespeeld, dat er geen tijd was om een groepsfoto te maken. Gelukkig hebben we van andere momenten wel een foto, zoals in de ballenbak. Na een geslaagd middagje spelen ging iedereen moe en voldaan naar huis.
Lees hier verder.© Bericht: Daphne en Esmee. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.

 
23
FEB
Hoe komt een wedstrijdcijfer tot stand (meisjes/dames)           
 

Het cijfer dat door de jury in de turnsport wordt gegeven is af en toe moeilijk te begrijpen. Zeker nu er boven de 10.00 punten gescoord kan worden voor een oefening. Daarom maar eens een korte uitleg over hoe een cijfer tot stand komt.
D-score en E-score
Een cijfer is opgebouwd uit een D-score en een E-score. De D staat voor difficulty wat moeilijkheid betekent. Iedere oefening heeft zijn eigen moeilijkheidsgraad. De E staat voor excercise wat uitvoering betekent. De E-score start in principe vanaf 10 punten. De jury trekt van deze 10 punten de fouten af.
Lees hier verder. © Bericht: Jojanneke van der Boom ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek.

 
18
FEB
Tweede PW jongens/heren           
 

Op zaterdag 18 februari mochten de turners van DOK op pad naar Lochem. Hier waren de 2e plaatsingswedstrijden. Het werd een zeer succesvolle dag. Zes turners gingen op pad en vier kwamen met een medaille om hun nek terug naar Ede. Bovendien wisten alle zes de jongens zich te plaatsen voor de districtsfinale. Een hele goede prestatie voor de heren van DOK.
Sam Onnink won het zilver. Sam werd op brug en ringen 1e. Op voltige, sprong en rek werd Onnink 2e. Sam turnde netjes en dat werd beloond.
Ramon de Zeeuw werd knap 8e. Ramon turnt nog niet lang bij de selectie maar hij hoort er zeker thuis. Ramon werd knap 1e op het onderdeel sprong. Nu op naar de finale.
Lees hier verder © Bericht: Astrid Groeneveld © Foto's: Dennis Huisdens. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.

 
18
FEB
Laatste PW acro E-niveau           
 
Zaterdag 18 februari was het tijd om af te reizen naar Hattem, waar 5 acrokoppels van DOK hun beste beentje voor hebben gezet op de tweede en laatste E-voorwedstrijd van dit seizoen.
De ochtend begon met het junior-drietal, Marith, Naomi en Suus. Met een verbeterde oefening en uitvoering ten opzichte van de vorige wedstrijd hebben ze een mooie vijfde plek weten te bereiken deze dag. De limiet voor de finale op 25 maart was 30 punten, die hebben ze helaas niet weten te bereiken.
In hetzelfde blok waren ook Emma en Sjors aan de beurt, zij hebben een enorme verbetering laten zien en met een overtuigende oefening hebben ze ongeveer 3 punten hoger gescoord dan vorige keer. Ook zij hebben helaas de puntenlijsten niet weten te halen maar hebben wel veel geleerd.
Lees hier verder © Bericht: Carla Reidsma © Foto's: Ineke Reidsma ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
18
FEB
1e PW 6e divisie Beekbergen           
 
De dag begon om 08:45 uur in Beekbergen met de Pupil 2 waar Elise Dekkers, Cecile Hermans, Lieke Neelen, Loïs Koorevaar en Willine Havelaar hun oefeningen mochten laten zien. De meiden hadden 17 tegenstanders, dus moesten hard aan de bak!
Cecile liet een prachtige balk oefening zien met weinig wiebels en fouten en werd daardoor 3e op balk en werd uiteindelijk 7de.
Lieke eindigde een plaatsje onder Cecile, 8e. Lieke liet een ongelofelijke mooie brug oefening zien en werd zelfs 2de op brug!
Loïs deed voor het eerst mee met regionale wedstrijden, dus het was allemaal nieuw. Ze deed het super en liet allemaal prachtige oefeningen zien en werd 13e.
Willine turnde een goede wedstrijd, zoals we altijd van haar gewend zijn, netjes en strak.
Lees hier verder © Bericht: Esmée van Gemert ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
17
FEB
Brainstormsessie "nieuwe vrijwilligers"            
 
Vandaag is er een herinneringsmail gestuurd naar alle dok vrijwilligers die nog niet gereageerd hebben op de uitnodiging voor de brainstormsessie "hoe werven wij nieuwe DOK vrijwilligers". De "struggle" om kosten te drukken en vrijwilligers in te zetten bij verenigingen staat op dit moment weer fors in het nieuws (helaas dit keer negatief) en het belang van vrijwilligers is meer dan eens duidelijk. Wil je meedenken op deze brainstormsessie, maar heb je je nog niet opgegeven, doe dit dan a.u.b. deze week nog via info@dok-ede.nl. Dit weekend gaan de datavoorstellen via datumprikker de deur uit naar de mensen die zich al wél hebben opgegeven.
© Bericht: Alex Beukhof ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
16
FEB
Ledenspreiding DOK            
 
Onze vrijwilliger Jasper Dekkers (ledenadministratie) heeft een dump uit ons ledenbestanden programma omgezet naar een fraai overzicht van onze leden, zoals ze verspreid wonen in Ede en omstreken. Mooi om te zien dat onze leden van allerlei kanten onze gezellige vereniging opzoeken.
Bekijk hier het hele kaartje © Bericht: Jasper Dekkers (ledenadministratie). ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
11
FEB
3e voorwedstrijd Acro Aalten            
 

Zaterdag 11 februari werd er door een deel van de acromeiden van DOK afgereisd naar Aalten. In de ochtend mocht het drietal Joylynn, Lois en Jedidjah opnieuw hun oefening op E-niveau junioren laten zien. Door een nog betere samenwerking hebben ze een betere oefening dan de vorige keer laten zien en zijn hiermee 2 punten beter uitgekomen dan een paar weken geleden. Met een tevreden gevoel kunnen ze nu weer verder oefenen met nieuwe onderdelen.
Twee blokken later mochten de meer ervaren tweetallen E-junior meedoen. Isa en Gerja waren als tweede van DOK aan de beurt en hebben een superoefening laten zien. Door een enkele tijdfout bij het laatste onderdeel zijn ze op een vijfde plek uitgekomen met 3 punten hoger dan de vorige keer! Hiermee hebben ze verdiend een plek in de oost nederlandse finale weten te bereiken op 25 Maart en mogen ze hun oefening nog verder verbeteren om nog hoger te komen.
Lees hier verder. © Bericht: Carla Reidsma ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.

 
09
FEB
Welkom: nieuwe vrijwilliger bij DOK                  
 
Sinds begin 2017 ben ik gevraagd om de ledenadministratie bij te staan. Super leuk om mee te maken wat er allemaal komt kijken bij één onderdeel van de organisatie bij DOK. Omdat ik bij iedere in- of uitschrijving of mutatie betrokken kan zijn is mij gevraagd om mezelf even voor te stellen. Ik ben Athalia Groeneveld, getrouwd met Christiaan en moeder van dochter Jasmijn en zoon Gijs. DOK is geen onbekende organisatie binnen de familie, vele familieleden zijn of waren actief betrokken. Samen met Jasmijn ben ik begonnen met peutergym en dit doe ik nog steeds maar nu met Gijs. Jasmijn gaat iedere zaterdagochtend naar Swingkids. Beiden gaan super graag, overslaan is voor hun geen optie. Ik verwacht voorlopig betrokken te blijven bij DOK en daarom vind ik het extra leuk om als vrijwilliger bij de ledenadministratie een bijdrage te kunnen leveren. Redactie: Athalia, van harte welkom bij DOK en fijn dat je de andere vrijwilligers komt ondersteunen.
® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
 
05
FEB
Plaatsingswedstrijden jongens/heren Ede                  
 
Zaterdag 4 februari jongsleden was DOK Ede gastheer voor de 2e plaatsingswedstrijd jongens/ heren niveaus 6-10 en keuzeoefenstof. Dankzij veel vrijwilligers kon Jolanda om 08:30 uur het startsein gegeven worden voor deze "mannen wedstrijd". Met name de CTL heeft weer heel wat vrije uurtjes zitten in deze organisatie en mede dankzij een aantal ouders en andere vrijwilligers kon ook het geluid, de telcommissie, de toestelcommissie, de EHBO en de catering bemenst worden.....allemaal vrijwilligers die een paar uurtjes voor DOK de handen uit de mouwen wilde steken....hartelijk dank daarvoor!
Ook sportief gezien mag DOK terugkijken op succesvolle wedstrijden: dokkers Lodewijk Waanders (3e plaats) en Robbin Kruizinga (2e) hebben met hun fraaie oefeningen niet alleen een medaille verdiend, maar tevens tickets voor de finale 4e divisie én de finale noord-oost. Trainer Remco Beukhof mag hier terecht trots op zijn. Ook Tim Terpstra heeft fantastisch geturnd en daarmee een ticket voor de finale noord-oost in de wacht gesleept. Mannen...gefeliciteerd.
Bekijk hier een paar foto's of hier de hele serie. © Foto's: www.NicePhotos.nl © Bericht: webmaster ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
04
FEB
Tweede PW meisjes/dames 4e divisie                 
 

De turnsters van de vierde divisie mochten op 04-02-2017 voor de tweede keer dit seizoen naar Nijmegen.De concurrentie in de vierde divisie is groot maar er zijn zeker kansen voor de turnsters van DOK. De vorige wedstrijd konden Demi van Herwaarden en Daphne van den Brink niet meedoen vanwege het NK springen. Voor hen was het nu dus de eerste keer dat ze konden laten zien wat ze in huis hadden.
Helaas waren Mirte van Markesteijn en Manuela Speijers geblesseerd en zij konden dus niet meedoen aan de wedstrijden. 
Fleur Mulder en Norely Wijnholds mochten het spits afbijten voor DOK. Norely liet een prachtige balkoefening zien, ze stond echt als een huis. Fleur turnde een hele constante wedstrijd en zij werd negende. Norely verloor wat op de andere drie toestellen en werd uiteindelijk 16e.
Daarna waren de senioren aan de beurt. Marieke Kropman werd knap vierde, ook Marieke liet een geweldige balkoefening zien. Daphne van den Brink had juist erg veel pech op de balk. Nynke de Vreugd werd de vorige keer eerste, dit keer lukt dat niet, ze werd 9e. Layra Top en Demi van Herwaarden hebben dit jaar de overstap gemaakt naar de senioren. Dit is een grote stap maar beide dames doen het goed. Layra Top werd 11e en Demi van her waarden werd knap 14e. Nu op naar de derde plaatsingswedstrijd in Maart.
© Bericht: Astrid Groeneveld © Foto's: Dennis Huisdens. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.

 
03
FEB
Overlijden oud bestuurslid van Solinge                  
 
Vandaag ontvingen wij het droevige bericht dat oud bestuurslid mevrouw (Thea) van Solinge afgelopen woensdag 1 februari op 87-jarige leeftijd is overleden.
Mevrouw van Solinge is van 1969 tot en met 1980 lid van het DOK bestuur geweest. Naast haar drukke werkzaamheden als secretaris van onze vereniging gedurende die jaren, heeft zij in 1972 tevens samen met haar man (de heer van Solinge) en andere dokkers (waaronder meneer Verschuur) de activiteiten georganiseerd voor de viering van het 50-jarige jubileum van DOK met als hoogtepunt het Scala Gymnastica tijdens het Pinksterweekend in Ede.
Voor haar vele verdiensten in het belang van DOK is mevrouw van Solinge bij haar afscheid in 1980 daarom benoemd tot lid van verdiensten van onze vereniging. We herinneren haar als een enthousiast, vriendelijk en meelevend verenigingsmens. Wij wensen familie en vrienden van mevrouw van Solinge veel sterkte met het verwerken van dit verlies.
© Bericht: bestuur DOK ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
03
FEB
Doe mee met de springwedstrijden                  
 
Op zaterdag 8 april organiseert DOK haar jaarlijkse onderlinge DOK springwedstrijden in sporthal de Peppel in Ede. Leden vanaf 6 jaar kunnen aan deze wedstrijden deelnemen. De springwedstrijden zijn groepswedstrijden; de trainer zal de kinderen indelen in groepjes en met die groepjes wordt deelgenomen aan de wedstrijden op mat, sprong en minitramp. Deelnemers van Rhönrad doen individueel mee. Het zijn elk jaar weer gezellige wedstrijden, dus doe mee met je groep en kom naar de Peppel.
Inmiddels is de inschrijving voor deze wedstrijden gestart, dus vraag aan je trainer of trainster een groepje te maken, ga oefenen op minitramp, mat of sprong (eventueel vanuit het rhönrad) en schrijf je in via deze link.
Lees hier meer over de springwedstrijden of schrijf je hier in. © Bericht: organisatie springwedstrijden ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
03
FEB
Stuur een kaartje naar Henk                  
 
Henk wie-kent-hem-niet van Bruxvoort, Rhönrad transporteur, manusje van alles DOK vrijwilliger, broer van de Kerstman en man van Saskia zit in de lappenmand. Henk heeft zijn biceps afgescheurd en is kortgeleden geopereerd. Hij zit nu in een brace en mag volgens Saskia de eerste 4 weken nog geen theelepeltje optillen! Vervolgens zal hij een week of 6 in revalidatie gaan en weer kracht op moeten bouwen in zijn arm. En met zijn beroep als vrachtwagenchauffeur zal hij die kracht (weer) hard nodig hebben.
Wie Henk een beetje kent, weet dat die weken behoorlijk "straffe" weken zullen worden en misschien kunnen we hem een beetje ondersteunen door een "beterschapskaartje" te sturen. Dat kan naar: Henk van Bruxvoort, Rousseaustate 17, 6716 SH in Ede. Henk: beterschap (en Saskia sterkte!).
© Bericht: Webmaster ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
28
JAN
Brons voor acromeiden D-niveau                  
 
Zaterdag 28 januari 2017 waren er de eerste C/D-wedstrijden van acrogymnastiek van dit jaar. Er deden twee drietallen van DOK mee, en de spits werd afgebeten door Minka Zivkovic, Fleur Mulder en Sanne Veldhuizen. Zij lieten een prachtige synchrone en bijna vlekkeloze oefening op D-niveau zien, en hebben hiermee verdiend een bronzen medaille gewonnen! Nog een paar kleine verbeteringen en wie weet is er de volgende wedstrijd nog een hogere plaats te verdienen!
Het andere koppel, Annelies Spierings, Quincy Vogelsang en Carla Reidsma waren later aan de beurt. Een mooie oefening werd artistiek goed gewaardeerd, maar het technische cijfer was niet zo hoog. Door ziekte van één van de onderpartners zaten er een aantal slordigheidsfouten in, voor de volgende wedstrijd zijn er nog een paar weken om die te trainen.
Bekijk hier een aantal foto's. © Foto's: Ineke Reidsma © Bericht: Carla Reidsma ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
21
JAN
Acrowedstrijden                  
 
Zaterdag 21 januari waren er weer vijf acrokoppels van DOK die af mochten reizen naar Dinxperloo om te laten zien waar ze de afgelopen maanden voor hebben geoefend.
De eersten van de dag voor DOK waren Marith, Suus en Naomi. Dit drietal heeft vol plezier een mooie oefening E-junior laten zien en hebben veel vooruitgang laten zien ten opzichte van de trainingen. Door de zenuwen was er helaas een individueel onderdeel afgekeurd als val en dat heeft ze een paar plaatsen doen zakken op de uitslagenlijst.
Aan het eind van de tweede wedstrijdronde van de dag waren vervolgens onze jongste deelnemers aan de beurt, Sjors en Emma. Deze twee beginners straalden tijdens hun wedstrijdoefening en waren een plezier om naar te kijken. Met een paar kleine aanpassingen zijn ze nog beter tijdens hun tweede wedstrijd!
►Lees hier verder of bekijk hier een aantal foto's. © Foto's: Ineke Reidsma. © Bericht: Carla Reidsma ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
20
JAN
Problemen Facebook                  
 
Je zult het al wel gemerkt hebben, maar op de één of andere manier zijn de facebook namen van de DOK pagina en de privé pagina van de beheerder (Alex Beukhof) omgewisseld. Helaas is dat pas na 60 dagen te veranderen en het lijkt erop dat 60 dagen bij Facebook langer duren dan bij ons. Om het probleem het hoofd te bieden én vanwege een paar kleine voordelen op het gebied van beheer, heeft DOK daarom een zakelijke facebook pagina aangemaakt (met de naam DOK Ede), waar vanaf nu alle DOK informatie zal worden geplaatst. Alle vrienden van de oorspronkelijke facebook pagina hebben een uitnodiging ontvangen om onze nieuwe pagina "leuk" te vinden en via http://www.facebook.com/DOK1922.kan je onze nieuwe pagina bereiken. Vanaf 1 februari 2015 zullen DOK nieuwtjes, informatie over activiteiten en wedstrijden en foto's/filmpjes alleen nog op deze facebook pagina geplaatst worden en zal de huidige pagina niet meer aangevuld worden....zorg er dus voor dat je volger wordt van onze facebook pagina.
© Bericht: Webmaster ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
14
JAN
Rhönrad wedstrijden                  
 

Op zaterdag 14 januari vonden de eerste plaatsingswedstrijden plaats voor niveau 5, 4 en 1 plaats. De wedstrijden waren in Purmerend dus we moesten vroeg opstaan. Om zes uur omdat ik om zeven uur moest vertrekken. Toen we eindelijk aankwamen moesten we de raderen drogenomdat het buiten sneeuwde. Daarna gingen we warming-uppen.
Na het warming-uppen gingen we inturnen, maar er ging wat mis want we wisten niet dat we moesten wisselen van onderdeel dus eerst had ik niet ingeturnd voor rechtuit maar het is gelukkig allemaal goed gekomen.
Toen begonnen de wedstrijden. Ik was best wel gespannen maar dat was nergens voor nodig. De prijsuitreiking was niet super bijzonder want ik had toch niets gewonnen, ik was namelijk vierde geworden. Daarna ging ik weer naar huis.
Nadia.
►Lees hier verder wat Jonne, Yara en Roxy erover geschreven hebben © Bericht: Deelnemers Rhönrad ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.

 
14
JAN
Acrowedstrijd 1 E-niveau                  
 
Zaterdag 14 januari stond ons een lange dag in Genemuiden als trainer en jurylid te wachten, de planning was dat de laatste prijsuitreiking van de dag om kwart voor 8 's avonds zou starten. Gelukkig voor de deelnemende acromeiden was de dag opgeknipt in 4 rondes, zodat ze niet die hele dag aanwezig hoefden te zijn. De dag begon voor DOK Ede met Isa en Gerja, die lieten een zeer strakke en nette E-junior oefening zien, waarbij ze met een vierde plaats net naast de prijzen grepen. Noa en Bodil moesten deze eerste wedstrijd vanwege ziekte helaas aan zich voorbij laten gaan. Over 4 weken mogen zij proberen een plaats op de finale van oost-nederland te scoren. Na het eerste tweetal was een beginners-drietal aan de beurt, die nog nooit externe acrowedstrijden hadden gedaan. Lois, Jedidja en Joylynn hebben boven verwachting laten zien wat ze konden deze eerste wedstrijd, met een goede synchrone oefening. Vanwege een afgekeurd individueel onderdeel konden ze helaas niet in de bovenste helft uitkomen.
Lees hier verder of bekijk hier een aantal foto's . © Foto's: Ineke Reidsma © Bericht: Carla Reidsma ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
14
JAN
Medailleregen voor DOK                  
 
Op zaterdag 14 januari 2017 ging de selectie vijfde divisie van DOK naar het ’t Riet in Ede. Geen verre reis en dat kwam goed uit vanwege de weersomstandigheden. De eerste voorronde stond op het programma. Naast medailles waren er plaatsen voor de finales te verdienen. Zes maal wisten DOK turnsters een medaille te veroveren, wat een goede prestatie.
Goud was er voor Jade Onderstal en Lotte Hartland. Beide dames turnden een hele stabiele wedstrijd en dit werd beloond met het goud.
Zilver was er voor Eva van Wijngaarden, Fleur den Boer en Sianna van Leeuwen. Eva turnde echt een fantastische wedstrijd en daar wordt het harde werken beloond. Fleur maakte een kleine fout op vloer, dus tijdens de volgende wedstrijd kan het ook goud worden. Sianne turnde goed in een heel sterk deelnemersveld.
►Lees hier verder © Bericht: Astrid Groeneveld ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
09
JAN
Afscheid van Herco                  
 

Herco stopt...... maar wij hebben altijd Willen nog!
Afgelopen maandag loopt, na een paar maanden afwezigheid, Herco van de Ree de zaal in voor 1,5 uur volleybalplezier. Deze keer echter in zijn gewone kleding en met een bedrukt gezicht. "Het zit erop" zegt hij. "Ik heb een hernia opgelopen bij het verkeerd tillen van een wasmachine. Dit is het." Als leiding en spelers van het eerste uur staan wij perplex. Herco is een vaste waarde, al bijna 30 jaar. Een rustige volleyballer met een fantastisch spelinzicht en ook nog eens een ontspannen persoon. Iemand die je graag in je team wil hebben. Zelfs met zijn bijna 80 jaar, hoewel soms wat wankelend,  wist hij nog met gemak de gaten in de verdediging bij zijn tegenspelers te vinden. Hij heeft gevoel voor het spelletje. En als hem lukte om te scoren, genoot hij met een glimlach; zijn manier van vieren.
Dit afscheid valt hem zwaar, hij had nog graag jaren doorgespeeld en wij met hem, maar de dokter was onverbiddelijk.
►Lees hier verder © Bericht: Cees Gouw (trainer volleybal) ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.

 
08
JAN
Lid worden van DOK                 
 
Ben jij al lid en weet jij een vriendje of vriendinnetje die er over denkt bij DOK te komen sporten, neem hem of haar dan eens mee naar de zaal. De eerste vier lessen bij DOK zijn GRATIS en VRIJBLIJVEND en als hij of zij besluit lid te worden van DOK, dan heb jij daarmee een heuse DOK sporttas verdiend (die je krijgt van jouw trainer of trainster).
Ben jij nog geen lid, maar heb je een leuke les op ons lesrooster gezien, maak dan gebruik van datzelfde kennismakingsaanbod door 4 keer gratis mee te doen en kom sporten bij DOK, want sporten bij DOK is Goed, Gezellig en Gezond.
© Bericht: PPC. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
04
JAN
EHBO / BHV                 
 
Elke vereniging is verplicht EHBO'ers en BHV'ers beschikbaar te hebben tijdens activiteiten als wedstrijden, instuiven en demonstraties. Tot nu toe werd dit door de Technisch Coördinator geregeld, maar sinds kort heeft DOK een EHBO/BHV coördinator in de persoon van Patryk Wesseling. Onze vereniging is op zoek naar mensen met een geldig EHBO en/of BHV diploma, die minimaal 1 á 2 keer per jaar beschikbaar willen zijn tijdens een evenement. Voor deze werkzaamheden is een kleine vergoeding beschikbaar. Interesse? Stuur dan een mailtje naar ehbo@dok-ede.nl
Onze coördinator wil tevens de nu bestaande lijst met EHBO'ers en BHV'ers bijwerken, zodat we weer een actueel overzicht hebben van de nu al opgegeven vrijwilligers. Hierbij dus een oproep aan al diegene (ook trainers, DOK vrijwilligers) met diploma/certificaat om dat nogmaals door te geven via het eerder genoemde Email adres (graag met onderwerp "voor-en achternaam - bijwerken BHV/EHBO lijst")
Op zaterdag 31 juli zijn een groot aantal EHBO'ers en BHV'ers nodig tijdens de 2-jaarlijkse DOK uitvoering, dus geef u op als vrijwilliger om deze dag goed te laten verlopen.
© Bericht: coördinator EHBO/BHV . ® Vragen: ehbo@dok-ede.nl ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
02
JAN
Goede voornemens                 
 
Ga naar ons lesrooster en zoek een leuke sport op (turnen, volleybal, conditiegym, acro, grote trampoline, rhönrad, jazz-streetdance, kleuter- en peutergym, freerunning). De eerste vier lessen zijn gratis, dus maak er gebruik van het start het nieuwe jaar sportief!
© Bericht: PPC. ® Reacties: schrijf in ons kwetterboek
.
 
   

Naar boven