DOK Springwedstrijden
 
ALGEMEEN
DOK organiseert elk jaar de zogenaamde DOK springwedstrijden. Deze wedstrijden zijn toegankelijk voor leden vanaf 6 jaar, die lid zijn van de gymnastiek/turngroepen, de grote trampoline groepen en de rhnrad groepen. De springwedstrijden worden in 3 ronden afgehandeld, waarbij na elke ronde een prijsuitreiking plaats vindt.
Mede dankzij het massale karakter n het feit dat dit samen met de DOK dag voor een heleboel dokkers de enige wedstrijden zijn, zijn de springwedstrijden uitermate succesvolle en gezellige wedstrijden.
 

 

DEELNAME
Zoals gezegd kunnen alle leden vanaf 6 jaar, die lid zijn van DOK en op n van de gymnastiek/turnlessen, (grote) trampolinelessen en rhnrad lessen sporten.

 

SAMENSTELLIN GROEPEN
De leiding en de organisatie doen hun uiterste best om de groepen die tegen elkaar moeten springen, zo evenwichtig mogelijk in te delen. Zo zal het niet voorkomen dat recreatieve groepjes strijd moeten leveren tegen selectiegroepen. Uiteraard (maar dat is het wedstrijdelement) zal het ne recreatieve (of selectie) groepje beter zijn dan het andere.

 

KOSTEN
De kosten worden jaarlijks bepaald aan de hand van de kosten voor huur van de zaal, reis- en andere kosten juryleden en andere kosten e bedraagt op dit moment 3,50 per persoon.

 

DEELNEMERS GYMNASTIEK/TURNGROEPEN
De wedstrijden voor deze groep zijn groepswedstrijden. Dit houdt in dat een bepaalde trainer n of meerdere groepjes vormt in zijn/haar les en deze groepjes aanmeldt als deelnemende groepjes op de springwedstrijden. Deze groepjes kunnen dan op hun eigen les oefenen voor de springwedstrijden. Er kan ingeschreven worden voor mat, minitramp en sprong (kast/pegasus).
De trainer meldt de groepjes aan bij de wedstrijd organisatie.
Elk lid moet zich nog wl individueel aanmelden via de website om het wedstrijdgeld per automatische incasso te kunnen verrekenen.

 

 

DEELNEMERS GROTE TRAMPOLINE
De wedstrijden voor deze groep zijn individuele wedstrijden, veelal individueel voorgeschreven oefenstof, individueel keuze oefenstof en sommige jaren ook synchroon voorgeschreven en synchroon keuzeoefenstof.
De trainer meldt de deelnemers aan bij de wedstrijd organisatie.
Elk lid moet zich nog wl individueel aanmelden via de website om het wedstrijdgeld per automatische incasso te kunnen verrekenen.

 
DEELNEMERS RHNRAD
Een onderdeel van het rhnrad turnen is de sprongserie uit het rad. Dit onderdeel is toegevoegd aan de springwedstrijden. De deelnemers doen individueel mee aan dit onderdeel.
De trainer meldt de deelnemers aan bij de wedstrijd organisatie.
Elk lid moet zich nog wl individueel aanmelden via de website om het wedstrijdgeld per automatische incasso te kunnen verrekenen.
 

PUBLICITEIT
De eerste flyer met informatie wordt via de nieuwsbrief (nieuwsflits), website en facebook verspreid. Tevens worden alle trainers bij DOK genformeerd dat er weer springwedstrijden op stapel staan. Op de website (www.dok-ede.nl/springwedstrijden) kan door middel van een digitaal inschrijfformulier worden ingeschreven voor de wedstrijden. Het verstrekte Email adres zal bovendien worden opgeslagen voor verdere informatie over de wedstrijden.

 

OEFENEN
Ondertussen gaan de trainers op de les oefenen op de diverse onderdelen met de groepjes, dan wel deelnemers.

 

WEDSTRIJDINFORMATIE
Op basis van de inschrijvingen wordt enkele weken vr de wedstrijden een wedstrijdschema opgesteld. In dit schema komt, uitgesplitst in 3 blokken, exact te staan wanneer welke groep zijn/haar wedstrijden moet springen. Na elk blok vindt er een prijsuitreiking plaats.
 
PUBLIEK
Om het feest nog completer te maken, wordt publiek (vaders, moeders, opa's en oma's, vriendjes en vriendinnetjes van harte uitgenodigd om de verrichtingen van de kids te volgen.

 

MEER WETEN
Wil je nog meer weten over deze wedstrijden, bel dan naar (0318)-590568 of stuur een mailtje naar info@dok-ede.nl
 
INSCHRIJVEN
Schrijf je in voor deze wedstrijden op www.dok-ede.nl/springwedstrijden